Info

Danielsson & Carlson

Danielsson och Carlson - en podcast om konst med Jenny Danielsson och Oscar Carlson. Producent: Jimmy Rydén Musik: Hans Appelqvist Produktionsbolag: SMT Radio
RSS Feed
Danielsson & Carlson
2018
April


2017
June
April
March
February


2016
June
May
April
March
February


2015
December
November
October
September


All Episodes
Archives
Now displaying: April, 2016
Apr 26, 2016

Säsong 2, avsnitt 4

Konstnärlig forskning, vad är det och vilken relevans och plats har akademiskt arbete inom den samtida konsten?

Vi ringer upp John Peter Nilsson och talar om saken. Han är chef för Moderna Museet Malmö, tidigare mångårig intendent på Moderna i Stockholm, och en av intendenterna bakom utställningen Konstnären, som ställer frågan om vad det innebär att vara konstnär idag och i ett historiskt perspektiv. Utställningen delas upp i fem delar. I rummet, för Konstnären som entreprenör: marknad, hov och akademi, bland bronsskulpturer, självporträtt donerade till Konstakademin av ledamöter, verk av Jeff Koons, Peter Johansson och Amalia Lindegren, finns i ett hörn en sittmöbel och en kort bokhylla som det står några böcker på. Det är inte visuellt smaskigt, men kanske är det så Konstnärlig forskning presenteras? 

I studion samtalar vi med Ylva Gislén, vår expert på Konstnärlig forskare. Hon var tidigare knuten till nationella Konstnärliga forskarskolan och arbetar idag bland annat som handledare för ett antal doktorander runt om i Sverige.  

Ylva Gislén

Utställningen Konstnären är ett samarbete samarbete mellan Nationalmuseum, Moderna Museet och Konstakademin som visas i Stockholm till och med 4 september och därefter i Malmö.

Mer info om utställningen Konstnären

 

 

 

Apr 8, 2016

Vi samtalar med den svenska konstnären Lina Selander om studions betydelse och om hennes kommande utställning tillsammans med Beth Laurin på Galleri Riis i Stockholm. 


Lina Selander, Beth Laurin

TANKEN FYLLER RUMMET 
April 9 – 30, 2016

Galleri Riis

Lina Selander

1